preheader NTVH

ASH 2020

Welkom bij ASH 2020

De 62ste ‘Annual Meeting and Exposition’ van de American Society of Hematology (ASH) zou oorspronkelijk worden gehouden in San Diego, Californië (Verenigde Staten). Dit jaar wordt het echter gepresenteerd als een volledige virtueel event vanwege de voortdurende COVID-19-pandemie. Het congres vond plaats van 5 t/m 8 december en gaf deelnemers toegang tot een innovatief virtueel platform dat de mogelijkheid bood tot educatie, samenwerken en netwerken.

Congres doelstellingen

De missie van ASH is om kennis, diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het bloed, beenmerg en immunologische, hemostatische en vasculaire systemen verder te ontwikkelen dor middel van het stimuleren van onderzoek, klinische zorg, educatie, training en belangenbehartiging binnen de hematologie. In overeenstemming met deze missie is het primaire doel van wetenschappelijke congressen georganiseerd door de ASH, inclusief dit jaarlijkse congres, het faciliteren van de uitwisseling van wetenschappelijke informatie en klinische resultaten gerelateerd aan het veld van de hematologie. Een ander belangrijk doel van congressen georganiseerd door ASH is om artsen en wetenschappers te ondersteunen bij het ontwikkelen en onderhouden van academische samenwerkingsverbanden, die leiden tot nieuwe inzichten, waar patiënten uiteindelijk baat bij hebben.

Educatieve doelen

Na het bijwonen van dit congres zijn deelnemers in staat:

  • Opgedane kennis omtrent diagnose en behandeling van benigne en maligne hematologische aandoeningen gebruiken om de zorg voor patiënten te verbeteren;
  • State-of-the-art onderzoek binnen de hematologie bespreken; en
  • De potentiële bijdrage van nieuwe, nog niet goedgekeurde, behandelmodaliteiten aan de huidige op wetenschap gebaseerde behandelingen van hematologische aandoeningen analyseren.

E-newsletters

Deze website biedt u een selectie van de belangrijkste hoogtepunten van de 62ste ASH Annual Meeting and Exposition door middel van samenvattingen van lezingen, key slides en podcasts met internationale opinieleiders, die uw dagelijkse management van hematologische patiënten kunnen ondersteunen.

Wandana Nanhoe, PhD

Wandana Nanhoe

Medical writer

Naar boven