preheader NTVH

header

Geachte collegae,

We heten u van harte welkom in Amsterdam op het 17e EHA-congres. Onder het voorzitterschap van Tony Green hebben de wetenschappelijke programmacommissie en de adviesraad een stimulerend programma samengesteld. Een grote verscheidenheid aan wetenschappelijke en educatieve sessies zorgt voor een breed scala aan hematologische onderwerpen. Dit jaar is het programma voorzien van een kleurcodering per onderwerp, en we hopen dat dit u zal helpen bij het selecteren van sessies die voor u van bijzonder belang zijn.

In de plenaire sessies op zaterdag en zondag beschrijven Lou Staudt en Manuel Esteller hun onderzoek naar de moleculaire mechanismen die ten grondslag liggen aan lymfoma en acute myeloide leukemie (AML); Timm Schroeder houdt een presentatie over de enorme invloed van ‘single-cell imaging’ op de karakterisering van normale en maligne hematopoiese; Nancy Andrews presenteert de recente ontwikkelingen in ons begrip van ijzermetabolisme en Katherine High geeft een overzicht van de stand van zaken van gentherapie voor hemofilie.

Het satellietsymposium op donderdag belicht de succesvolle zakelijke relaties die de EHA heeft met de farmaceutische industrie en met diverse andere organisaties. Dit jaar richten 24 satellietsymposia zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van patiëntmanagement.

Tijdens het congres kunt u in de EHA-straat terecht voor alle informatie over de EHA, EHA-lidmaatschap en EHA-activiteiten. Ontdek wat de EHA voor u kan betekenen!

Vrijdag is, zoals gewoonlijk, een drukke congresdag waarop verschillende sessies tegelijkertijd plaatsvinden, waaronder eersteklas bijscholingssessies, van basiswetenschap en translationeel onderzoek tot de klinische praktijk. Deze sessies worden gecompleteerd door twee inmiddels welbekende onderdelen van ons congres: de laboratorium hematologie workshop in de ochtend en de moleculaire hematopoiese workshop in de middag. Tijdens de lunchpauzes op vrijdag en zaterdag kunt u een van de stevige lunchdebatten of informatieve ‘Meet the expert’ sessies bijwonen. Ook wordt er een gezamenlijk symposium met de European Hemotology School (ESH), aangeboden, waarin wordt ingegaan op communicatievraagstukken tussen dokters en patiënten met behulp van rollenspellen met acteurs.

Tijdens de openingsceremonie op vrijdag, zal Jesús San Miguel (University Hospital Salamanca, Spanje) de José Camerasprijs ontvangen en zal hij zijn lezing houden. Tijdens de ceremonie zullen ook wetenschappelijke beurzen en wetenschappelijke aanstellingen toegekend worden. De dag wordt afgerond met de postersessie, waarbij vele posters worden gepresenteerd.

Zaterdag en zondag staan in het teken van de nieuwste wetenschap tijdens de Hematology-in-Focus en gelijktijdige sessies, waar abstracts gepresenteerd worden, die uit ruim 2.000 inzendingen geselecteerd zijn. De Jean Bernard Lifetime Achievement Award wordt dit jaar uitgereikt aan Laurent Degos (Haute Autorité de Santé, Saint-Denis la Plaine Cedex, Frankrijk) voor zijn levenslange bijdragen aan het hematologieonderzoek. Het EHA-ASH symposium richt zich op de toegankelijkheid van standaard medicatie en behandeling in verschillende geografische gebieden en het gezamenlijke symposium met de Japanse hematologievereniging richt zich op plateletstoornissen. De patiëntenbelangen sessie onderzoekt de relaties tussen clinici en patiënten. Tijdens deze sessie wordt er vanuit diverse invalshoeken gediscussieerd over de stelling: “Kwaliteit van Leven – betekent dit hetzelfde voor uw patiënten als voor u?”

De postersessie vindt plaats op zaterdag vroeg in de avond en schept een unieke gelegenheid voor u om kennis te maken met de auteurs en voor de auteurs om hun data te presenteren. Het congres wordt afgesloten met een onvergetelijk feest in het onlangs heropende Nederlandse Scheepvaartmuseum. Koop uw kaarten bij de Informatiebalie.

Wij verheugen ons erop u te verwelkomen in Amsterdam voor een, in onze ogen, buitengewoon interessant congres.

Met vriendelijke groet,

EHA 2012 Amsterdam

amsterdam

Naar boven